Susanne Silvertant

Docent draaien en handvormen

SusanneSilvertant_6131                        1

Ik houd van dingen maken. In mijn vroege jeugd was ik al een maker. Het ging mij om het construeren, het bedenken van oplossingen. Ik maakte van alles iets moois.
Eenmaal in aanraking gekomen met klei koos ik voor dit materiaal. Keramiek vertegenwoordigt voor mij het aardse en het sensuele.
In 1985 ben ik afgestudeerd aan de kunstakademie in Den Bosch (keramiek) en heb ik er een atelier in een voormalige school.
Sinds het afronden van de Cursus Pedagogische Didaktische Bijscholing in 1987 geef ik les aan kinderen, tieners en volwassenen op diverse centra voor Beeldende Vorming.
Door werkperioden (oa in Engeland 1983/1985 en in China in 2014/2015) en bijscholingen blijf ik me ontwikkelen op mijn vakgebied.

Ik houd van oud en doorleefd. Mijn beelden wekken de indruk er altijd al te zijn geweest. Hun geschiedenis is af te lezen aan de huid.
Mijn beelden lijken in dit opzicht op mensen. De verweerde huid van mijn monumentale beelden bereik ik door de raku stooktechniek.
Architectuur en natuur zijn belangrijke inspiratiebronnen. Door opvallende elementen uit de architectuur uit te vergroten wordt de herkenbaarheid van het ontwerp verminderd maar wordt de uitstraling versterkt. Ook verwerk ik details uit de natuur in mijn werk, afgedrukt in porselein of gegoten in glas. Ik houd van het menselijke, het imperfecte. Vaak vind ik iets mooi als het blijft aarzelen.
De afwisseling tussen het werken in mijn atelier en het lesgeven is een prima combinatie. Lesgeven is een wisselwerking: ik leer ook weer van de cursisten.

In 2015 ben ik als docent gestart bij de SBB. Het bevalt mij erg goed. Fijne, gemotiveerde en geïnteresseerde collega’s en leergierige cursisten.
De school is kleinschalig en de lijnen zijn kort. De leerboeken zijn zeer goed. Het betekent voor mij verdieping in mijn docentschap.

www.susannesilvertant.nl