Portret Boetseren – 2017-2018

 

foto-carien-van-dongen-jongenEen gelijkend portret boetseren begint met goed leren kijken. Je gaat foto´s van je model leren vertalen naar een ruimtelijk beeld: het interpreteren van schaduwen en licht naar de juiste bollingen en hollingen. Aan de hand van duidelijke uitleg bouw je stap voor stap een kop op en leer je je eigen model in klei te realiseren. Eerst wordt uitgelegd hoe een hoofd algemeen in elkaar zit en hoe je dit praktisch op zet. Daarna volgen de details in het gezicht zoals neus, mond en ogen.

Door foto´s mee te nemen kun je je eigen model boetseren. Als je al wat verder bent en de basis beheerst kun je expressie in het beeld gaan leggen.

Tijdens de lessen wordt uitgelegd hoe je het gereedschap kunt gebruiken en aan het einde van de cursus ga je onder begeleiding het werkstuk uit hollen en weer in elkaar kunt zetten.

Voor deelname aan deze cursus maakt het niet uit of je ervaren bent of niet. Iedereen kan aan de hand van de uitleg op zijn eigen niveau werken en ontdekken hoe complex maar prachtig een gezicht in elkaar zit.

Cursusduur : 4 zaterdagen.
Data: 04 november , 18 november , 02 december en 16 december 2017.
Lestijd: van 10.30 tot 16.00 uur.
Kosten : € 335,-
Docent: Carien van Dongen
foto-carien-van-dongen

Carien van Dongen is in 1963 geboren in Dongen en sinds 1984 woonachtig in Waspik ( Noord-Brabant).
Na een cursus ‘boetseren naar model’ bij het Kunstencentrum bij ons in de buurt, inmiddels ruim 25 jaar geleden, is de fascinatie voor de klei als ook voor het menselijk lichaam mij blijven achtervolgen.
Ooit dacht ik nog een rationele keuze te kunnen maken welke werkvorm ik zou gaan kiezen binnen alle mogelijkheden die je met klei hebt. Nu weet ik beter.
Het menselijk gezicht in al zijn verschijningsvormen qua etniciteit, leeftijd en uitdrukking, dat wil ik onderzoeken en weergeven .
Lessen bij Philippe Faraut in Stoke on Trent in Engeland maar ook The Florence Academy of Art kwamen op mijn pad. Hard werken en veel leren. Dat deed ik ook bij SBB waar ik zelf de drie-jarige opleiding deed om alle technische aspecten te leren.
“De wereld is voor mij vaak niet groter dan de neus die ik boetseer”  Ik wens het iedereen toe dat met regelmaat te ervaren.
 

Inschrijven kan vanaf 8 maart 2017 via het inschrijfformulier op de website:  http://sbbgouda.nl/inschrijven-keramiek/