Schilderen als decoratie techniek – 2017/2018

Bij onze cursisten zien wij belangstelling om meer decoratie technieken te leren. Deze
cursus richt zich op het ontwerpen en schilderen op eigen werk/keramiek (biscuit).
P18

De docent besteedt aandacht aan de volgende onderwerpen:
Een ontwerp maken
In vier bijeenkomsten laat de docent zien, hoe verschillende materialen, zoals keramische verven en penselen, gebruikt kunnen worden. Het begint bij de basis: het ontwerpen van een decor. Stap voor stap wordt kennis gemaakt met de opbouw daarvan. Rond of vierkant, hol of bol; welke problemen doen zich voor bij het maken van een ontwerp? Figuratief of abstract, symmetrie of asymmetrisch, wat past het best op het werk? En waar haal je de inspiratie vandaan? Er wordt uitleg gegeven, hoe computer, printer en kopieerapparaat gebruikt kunnen worden bij het ontwerpen.

P22Het schilderen
Kun je met elke penseel schilderen op keramiek? Is er een verschil tussen onderglazuur en majolica? De antwoorden worden gegeven bij deze cursus. De docent demonstreert technieken (o.a. letters schilderen), en geeft veel ‘tips en trucs’. Mooie kleurcombinaties brengen het ontwerp tot leven.
Ook liefhebbers van het klassieke ambacht van plateel schilderen komen aan hun trekken. Primaire kleuren of pastel, de cursist is vrij om te kiezen. De resultaten kunnen, indien gewenst, geglazuurd en in de ovens van de opleiding gestookt worden.

 

 

Cursusduur 4 maandagen:
Data : maandag 09 oktober, maandag 23 oktober, maandag 06 november en maandag 20 november 2017
Tijd: 10.30 tot 16.00 uur (pauze van 30 minuten)
Kosten : €. 365,– incl. materiaal biscuit, glazuren , stoken en een set van 3 penselen. 
Docent
Trudy Otterspeer

Inschrijven kan via het inschrijfformulier op de website:  http://sbbgouda.nl/inschrijven-keramiek/