Judith Bloedjes

Docent handvormen / coördinator keramiek
imageJudith Bloedjes kreeg les van meesterdraaier H. Breuker van pottenbakkerij Groeneveldt in Voorschoten. Ze volgde daarnaast de opleiding tot goud- en zilversmid bij Brouwers te ‘s Gravenhage.
Judith Bloedjes’ werk bestaat uit sterke monumentale vormen die bij nadere beschouwing een zacht, subtiel uiterlijk hebben. Haar sieraden / objecten zijn op ambachtelijke wijze met de hand vervaardigd in eigen atelier. De liefde voor schoonheid, vorm, het ambacht en het materiaal staan centraal. De zoektocht naar vorm leidt steeds tot unieke exemplaren. De uitdaging voor Bloedjes is om tot het uiterste te gaan, in zowel techniek als in vormentaal.
Naast haar sieraden van porselein werkt Judith Bloedjes aan installaties, bloemsierkunst (vaasobjecten) en verzorgt ze spetterende live performances van nat porselein op modellen.

Bloedjes geeft ruim twintig jaar keramiekles op verschillende locaties aan jong en oud. Het is een uitdaging de leerlingen zelf te leren vormgeven met een goede technische basis. Aan de hand van leren de juiste vragen te stellen, door te gaan en vol te houden kom je ergens. Daarbij helpt het op zoek te gaan naar de eigen kracht, het eigen idee en inzicht. Dit geeft plezier en voldoening en dán ontstaan er mooie dingen..!

image (2)

 

 

 

 

 

 

www.judithbloedjes.nl