Carien van Dongen

carien-van-dongen-zelf

Carien van Dongen is in 1963 geboren in Dongen en sinds 1984 woonachtig in Waspik ( Noord-Brabant).
Na een cursus ‘boetseren naar model’ bij het Kunstencentrum bij ons in de buurt, inmiddels ruim 25 jaar geleden, is de fascinatie voor de klei als ook voor het menselijk lichaam mij blijven achtervolgen. Ooit dacht ik nog een rationele keuze te kunnen maken welke werkvorm ik zou gaan kiezen binnen alle mogelijkheden die je met klei hebt. Nu weet ik beter.Het menselijk gezicht in al zijn verschijningsvormen qua etniciteit, leeftijd en uitdrukking, dat wil ik onderzoeken en weergeven .

Lessen bij Philippe Faraut in Stoke on Trent in Engeland maar ook The Florence Academy of Art kwamen op mijn pad. Hard werken en veel leren. Dat deed ik ook bij SBB waar ik zelf de drie-jarige opleiding deed om alle technische aspecten te leren.

“De wereld is voor mij vaak niet groter dan de neus die ik boetseer”  Ik wens het iedereen toe dat met regelmaat te ervaren.